Известие

Collapse
No announcement yet.

Подобрения и ремонти по Алфа 147 - с цени

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
    Труда колко е ? 300-400лв ли ?

За всеки влак си има пътници де

Накара ме да погледна, какво съм давал преди 10к км.:
    Агренажен комплект, маслен, горивен, климатик, въздушен, пистов ремък - 152лв.
    Водна помпа - 42лв.
    +40% за крайно клиентски цени = 271лв.

Масло никога не съм купувал, да приемем че е +100лв = 371лв
    "За всеки влак си има пътници" ....доста тъпо изказване...човек не е длъжен да е запознат с всичко ... мен ме одраха 700 за тази процедура в началото, като си купих колата....ясно е, че няма как да се повтори това...все пак опита учи..а в милата ни държава човек трябва постоянно да проверява всичко и да води разследване преди да даде пари за каквото и да е.... като цяло факта е един и той е, че думата "майстор" е синоним на "цървул"!!!!
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Тъпо не тъпо, баш така си е.
      В България, човек е длъжен да се запознава с всичко.

Има и много кадърни майстори ! Без кавички.
      ex - 147 16v multijet

Comment

Цитат:
        Първоначално публикувано от Dzhelil
        • Ангренажен ремък Dayco
        • Ролки
        • Пистов ремък
        • Масло Selenia WR 5w40
        • Маслен филтър
        • Въздушен филтър
        • Филтър климатик
        • Водна помпа
        • Труд

Цена - 740лв

Одрали са те
        При мен
        Ангренаж-ролки и ремък, Водна помпа,Пистов - ролки и ремък (в последствие ремъка се оказа боклук повече на континентал ремъци не купувам),промивка на двигателя(това по мое усмотрение), смяна на всички филтри и масло.
        Всичко с работата: 520 лева
        Иначе преди това питах в няколко сервиза и ми говореха за суми от над 700 лева и то без смяна на пистовия и ролките.
        След като минах 8 хиляди километра предстои смяна на:
        Горен тампон(щанга) на двигателя(35-38 лева),тампоните на горните носачи(4х15-18 лева), спирачна течност(20тина лева),антифриз(40-50 лева).
        Last edited by Skipper; d.m.y г., 16:38.

Comment

Свършен факт!
          sigpicAlfa Romeo 147, 1.9 JTDm (120 ps) '07

Comment

Стига сте ревали и хранили човека,понятията ''пазарна икономика,капитализъм.....'' говорят ли ви нещо?
            Дал е некой лев повече и що?

Не всеки е запознат и не всеки ползва 40% отстъпки.
            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
              Тъпо не тъпо, баш така си е.
              В България, човек е длъжен да се запознава с всичко.

Има и много кадърни майстори ! Без кавички.
              Никъде не съм казвал, че са некадърни...кадърен некадърен...в душата си 99% са цървули и видят ли случаен човек който не е в час...му режат главата до раменете...

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                Никъде не съм казвал, че са некадърни...кадърен некадърен...в душата си 99% са цървули и видят ли случаен човек който не е в час...му режат главата до раменете...
                АУУУУ и ся как да си избера форумен майстор ,като 9 от 10 са цървули ? Явно ще си я правя вече пред блока с комшиите.
                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                  АУУУУ и ся как да си избера форумен майстор ,като 9 от 10 са цървули ? Явно ще си я правя вече пред блока с комшиите.
                  9.9 от 10 са цървули куца ти математиката :P, но това не значи, че 10 от 1000 не са тук

Comment

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                    9.9 от 10 са цървули куца ти математиката :P, но това не значи, че 10 от 1000 не са тук
                    Много си ми е добре математиката /когато трябва/ Но на мен друго мие чудно.Защо като се отиде на майстор/независимо кой/ и той си каже цената клиента се съгласява,след това като чуе че някъде е било по-евтино започва да псува .Ми никой не му е сложил ножа на врата .Да обикаля да види и да сравни цени,не после майстора-цървула и тн.да са му виновни.
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• Абсолютно си прав...най-доброто наказание е, като не отидеш повече...друг е въпроса , че повечето го играят по друг начин..почват ремонта (на каквото и да е..дали кола или апартамент) и след това почват да изкачат разни неща и лека полека те си се трупат...така се играе играта..а нее от вратата за краката спирам да спамя че прекалих и без това

Comment

• Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                        Абсолютно си прав...най-доброто наказание е, като не отидеш повече...друг е въпроса , че повечето го играят по друг начин..почват ремонта (на каквото и да е..дали кола или апартамент) и след това почват да изкачат разни неща и лека полека те си се трупат...така се играе играта..а нее от вратата за краката спирам да спамя че прекалих и без това
                        Всъщност на 10-15 годишна кола е нормално описаното от теб,водиш я за едно,изкачат пет.
                        Но пък винаги можеш да откажеш нещо да се свърши.
                        Поне аз не съм имал случай да изкочи нещо и да не ми се обадят от даденият сервиз да ме информират,информират ме,предлагат решение,съгласявам се,действат......елементарно.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                          Имам един раздвижен ключ ще ти го донеса пред блока
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                            Абсолютно си прав...най-доброто наказание е, като не отидеш повече...друг е въпроса , че повечето го играят по друг начин..почват ремонта (на каквото и да е..дали кола или апартамент) и след това почват да изкачат разни неща и лека полека те си се трупат...така се играе играта..а нее от вратата за краката спирам да спамя че прекалих и без това
                            Ами то колата ти примерно като е кенеф и в процес на работа излизат един след друг различни проблеми,на базата на това че никога не е пипано нищо какво да очакваш радвай се че са споделил хората и са те питали.
                            В никой сервиз не съществува ренген който да открие всичко от до още от вратата.
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Ремонт на почистваща уредба за чистачки и смяна на скъсан маркуч - 25 лв. с труда
                              Смяна на накладки - 55 лв. + 15 лв. труд (в който се включва и проверка на цялата ходова част)
                              Смяна на ангренажен ремък + ролки (Дайко) - 148 лв. + 65 лв. труд
                              Смяна на водна помпа - 64 лв. + 15 лв. труд
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. 85 кw. 2004 г.

Comment

• Много интересна разбивка
                                Особено последните 2 позиции, той труда там си е един ама да изглежда по-колоритно

И все пак е добра цената.
                                ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                                X